Webshop

Appeltaartmix

Appeltaartmix voor een traditionele appeltaart.

Recept ; 500 gram mix , 250 gram roomboter , 1 ei . Vulling ; 1 kg Appels (5-6 stuks) , 75 gram rozijnen. Voor een springvorm van 24-26 cm. Of een vierkante bakvorm.

Werkwijze ; maak van de appeltaartmix ,de boter en het ei een deegje. Rol de helft van het deeg uit tot de grootte van de bodem van de bakvorm en leg dit in de bakvorm. Rol de rest van het deeg uit en bekleed daarmee de zijkant van de bakvorm en houd enkele reepjes over voor de bovenkant. Snij de appels aan partjes of blokjes en meng dit met de rozijnen. De appelvulling kan nu in de bakvorm en druk het iets aan. Strooi er iets kaneel over. Met de reepjes deeg die er nog zijn, bekleed u de bovenkant in een ruitpatroon. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een losgeklopt ei. Bakken in een goed voorverwarmde oven op 160 C. Tijd 60-75 minuten. Na het bakken in de bakvorm laten afkoelen.

Samenstelling ; Tarwebloem, basterdsuiker, tarwevolkorenmeel, zout, kaneel.


€0.00
Gewicht:
x