Webshop

Bitterkoekjescake

Zachte Bitterkoekjescake met Amarettosmaak.

Bij het maken van het beslag zitten er stukjes bitterkoek in de mix.

Recept ; 500 gram mix , 4-5eieren(250gram) , 250 gram roomboter of margarine.

Werkwijze ; Roer de boter/ margarine luchtig met een mixer, voeg 2/3 van de mix toe en roer dit

glad. Doe de eieren beetje bij beetje erbij en steeds weer glad roeren. Als laatste de rest van de

mix erbij. Roer het geheel tot een glad beslag. Vul een ingevette bakvorm met het beslag.

Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160 C. Tijd 60-75 minuten. Zet een schaaltje met

water in de oven , u krijgt dan minder gauw korstvorming aan de bovenkant.

Na het bakken laten afkoelen in het blik.

Samenstelling ; Tarwebloem, suiker, amandelbitterkoek-stukjes, tarwezetmeel, soyabloem,

rijsmiddel (e500, e450a) , gedroogde  glucosestroop , emulgator (e471, e472b) , zout , aroma,

 verdikkingsmiddel (e415).


€0.00
Gewicht:
x