Koek en Cake mix
Lichte boterkoek met havervlokken en kaneel en rozijnen.
Bevat 50% minder boter dan boterkoek.
Recept ; 500 gram mix, 125 gram roomboter , 1 ei
Voor een springvorm van 24 cm of in de bodem van een cake/brood blik.
Werkwijze ; Maak van de mix, de boter en het ei een deeg. Bestrooi een werkblad met bloem en rol
het deeg daarop uit in de gewenste vorm. Leg het deeg in de bakvorm (invetten niet nodig, het deeg bevat
genoeg boter) Strijk de bovenkant in met een losgeklopt ei. Na 5 minuten herhalen.
Bak de koek in een goed voorverwarmde oven op 200-220 C. Tijd 15 minuten.
Samenstelling ; Tarwebloem , basterdsuiker , rozijnen , kaneelsuiker , havervlokken ,
bakpoeder e450 en e400.
Mix voor kruidkoek, alleen water toevoegen.
700gram mix mengen met 350 cc lauw warm water.
Uur laten rusten en doorroeren. Bakblik invetten met boter.
Beslag in bakvorm gieten. Bakken in een voorverwarmde oven
op 160 C. Tijd 60 tot 75 minuten. Na het bakken 10 minuten
laten afkoelen in het blik. Randen eventueel iets losmaken en
de koek uit de bakvorm storten. Pas na volledige afkoeling
verpakken in een trommel of plastic zak.
Zacht romige cake.
Recept Boerencake ; 500 gram Boerencakemix , 250 gram roomboter of margarine , 4 of 5 eieren (ca. 250 gram eieren.) Benodigd bakblik ca. 24-28 cm.
Snijd de boter in kleine blokjes en roer ze in een beslagkom zacht, Voeg 2/3 deel van de mix toe en roer het met een keukenmixer glad. Voeg onder het roeren de eieren erbij en weer mixen tot het een geheel vormt. Als laatste het restant van de mix. Beslag overdoen in een ingevette bakblik (vullen tot 2/3 deel). Direct afbakken in een goed voorverwarmde oven op 160 C Tijd 60-75 minuten. Als u de cake in de oven zet , zet er dan ook een kopje of schaaltje warm water erbij. Dit zorgt voor een zachtere korst aan de bovenkant van de cake. Na het bakken de cake 1 uur laten afkoelen in de vorm , daarna lossen en volledig laten afkoelen. Veel bakplezier !
Samenstelling; Tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, maiszetmeel, glucosestroop, zout,
emulgator (e475, e433), rijsmiddel (e450, e500), verdikkingsmiddel (e415), aroma.
Muffinmix zijn kleine cakejes in een papieren vormpje. Tegenwoordig worden ze ook wel Cupcakes genoemd. Deze worden dan versierd met van alles.
Recept ; 500 gram Muffinmix , 120ml zonnebloemolie of slaolie , 100 gram lauw warm water , 3 eieren .
Werkwijze ; Meng in een beslagkom alles door elkaar en mix dit met een mixer 2 minuten. Zet de vormpjes klaar op een bakplaat en spuit ze in met bakspray (of een kwast met olie). Vul de bakvormpjes met behulp van 1 of 2 eetlepels. Hoogte van het het beslag 2/3 deel. Bak de muffins in een goed voorverwarmde oven op 160 C. Tijd circa 25 minuten, afhankelijk vande grootte.
Appeltaartmix voor een traditionele appeltaart.
Recept ; 500 gram mix , 250 gram roomboter , 1 ei . Vulling ; 1 kg Appels (5-6 stuks) , 75 gram rozijnen. Voor een springvorm van 24-26 cm. Of een vierkante bakvorm.
Werkwijze ; maak van de appeltaartmix ,de boter en het ei een deegje. Rol de helft van het deeg uit tot de grootte van de bodem van de bakvorm en leg dit in de bakvorm. Rol de rest van het deeg uit en bekleed daarmee de zijkant van de bakvorm en houd enkele reepjes over voor de bovenkant. Snij de appels aan partjes of blokjes en meng dit met de rozijnen. De appelvulling kan nu in de bakvorm en druk het iets aan. Strooi er iets kaneel over. Met de reepjes deeg die er nog zijn, bekleed u de bovenkant in een ruitpatroon. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een losgeklopt ei. Bakken in een goed voorverwarmde oven op 160 C. Tijd 60-75 minuten. Na het bakken in de bakvorm laten afkoelen.
Samenstelling ; Tarwebloem, basterdsuiker, tarwevolkorenmeel, zout, kaneel.
Zachte Bitterkoekjescake met Amarettosmaak.
Bij het maken van het beslag zitten er stukjes bitterkoek in de mix.
Recept ; 500 gram mix , 4-5eieren(250gram) , 250 gram roomboter of margarine.
Werkwijze ; Roer de boter/ margarine luchtig met een mixer, voeg 2/3 van de mix toe en roer dit
glad. Doe de eieren beetje bij beetje erbij en steeds weer glad roeren. Als laatste de rest van de
mix erbij. Roer het geheel tot een glad beslag. Vul een ingevette bakvorm met het beslag.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160 C. Tijd 60-75 minuten. Zet een schaaltje met
water in de oven , u krijgt dan minder gauw korstvorming aan de bovenkant.
Na het bakken laten afkoelen in het blik.
Samenstelling ; Tarwebloem, suiker, amandelbitterkoek-stukjes, tarwezetmeel, soyabloem,
rijsmiddel (e500, e450a) , gedroogde glucosestroop , emulgator (e471, e472b) , zout , aroma,
verdikkingsmiddel (e415).
recept komt nog ; zie bitterkoekjescake
Speculaasmix voor het maken van pepernoten en speculaaskoekjes.
Alle 5 cake mixen samen. Aardbeiencake, Boerencake, Bitterkoekjescake, Citroen Mascarpone cake, Karamelcake.
Voor een lekkere aardbeien cake
recept komt nog zie: bitterkoekjes cake
Molen De Hoop v0.0.28 • build 20221224