Gist-suiker-zout

Poedergist

Gist-suiker-zout

Poedergist heeft dezelfde eigenschappen als verse gist.  Doordat het langer houdbaar is, kun je het gebruiken als u het nodig heeft. Per 500 gram meel adviseren wij 2 of 3 theelepeltjes gist te gebruiken. Bewaar de gist in een gesloten pot of bus. Als u de pot of bus opent komt u de geur van gist tegen ,dit kan iets muffigs lijken , maar het is wel de normale geur van gist . Na verloop van tijd kan de gist in kracht iets achteruit gaan , voeg dan iets meer gist toe.

Bakkerszout

Gist-suiker-zout

Bakkerszout is gejodeerd zout. Er is vanuit overheidswege Jodium aan toegevoegd om bij de bevolking een tekort hieraan te voorkomen. Dit kan problemen met oa.de schildklier veroorzaken. Bakkerszout heeft vaak een kleinere korreltje zout. Dit is ivm. de opname van het zout in een deeg of beslag. Voor broodbakken kunt u dit zout gebruiken. Heeft u thuis Jozo keukenzout staan , dan kan dit ook prima voor broodbakken gebruikt worden.  Aan keukenzout is immers ook Jodium toegevoegd. Het gehalte aan Jodium wordt door de overheid bepaald en door de fabrikanten toegevoegd. Alle soorten gejodeerd zout hebben hetzelfde gehalte jodium.   In de bakkerij is Zeezout niet toegestaan, voor particulier gebruik is het wel toegestaan.

Suikerchips

Gist-suiker-zout

Suikerchips voor het maken van oa. suikerbrood. Grove suikerklonten die pas met het meebakken in het deeg smelten. De suikerchips zijn droog vrij hard (net als gewone suikerklonten)  en kunnen in de broodbakmachine uw anti-aanbaklaag beschadigen. U kunt het beste na het deegmaken de chips met de hand door het deeg kneden en daarna verder laten rijzen en afbakken. Zie ook het recept bij het pakket -Suikerbroodbakset.

300 gram € 1,80

Molen De Hoop v0.0.28 • build 20221224