Webshop

Boerencake

Zacht romige cake.

Recept Boerencake ; 500 gram Boerencakemix , 250 gram roomboter of margarine , 4 of 5 eieren (ca. 250 gram eieren.)   Benodigd bakblik ca. 24-28 cm.

Snijd de boter in kleine blokjes en roer ze in een beslagkom zacht, Voeg 2/3 deel van de mix toe en roer het met een keukenmixer glad. Voeg onder het roeren de eieren erbij en weer mixen tot het een geheel vormt.   Als laatste  het restant van de mix. Beslag overdoen in een ingevette bakblik (vullen tot 2/3 deel). Direct afbakken in een goed voorverwarmde oven op 160 C Tijd 60-75 minuten. Als u de cake in de oven zet , zet er dan ook een kopje of schaaltje warm water erbij. Dit zorgt voor een zachtere korst aan de bovenkant van de cake. Na het bakken de cake 1 uur laten afkoelen in de vorm , daarna lossen en volledig laten afkoelen.  Veel bakplezier !

 Samenstelling; Tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, maiszetmeel, glucosestroop, zout,

emulgator (e475, e433), rijsmiddel (e450, e500), verdikkingsmiddel (e415), aroma.


€0.00
Gewicht:
x